Szemészeti csipeszek, PNG kulcsszavak


Ezenkívül a gonioszkópia nem javasolt olyan gyulladásos szembetegségek esetén, mint például kötőhártya-gyulladás, keratitis és dakriociszisztitisz. Gonioszkópia típusai Különbséget kell tenni a közvetlen és közvetett gonioszkópia között.

Közvetlen gonioszkópiával a kutató láthatja a szögszerkezetek közvetlen áttekintését. A közvetlen gonioszkópiát a műtőben könnyebben lehet elvégezni, míg a beteg vízszintes helyzetben fekszik, az eljárást általános érzéstelenítésben hajtják végre.

szemészeti csipeszek 5. látás gyógyítható-e

A közvetett gonioszkópiát gyakrabban alkalmazzák a klinikai körülmények között. Közvetett gonioszkópiával a kutató fordított és kissé lerövidített képet kap az ellenkező szögről, mivel a fény egy tükröződésben tükröződik vissza.

A különféle lencsék, beleértve a Posner, Sussman és Zeiss lencsék, kisebb szemészeti csipeszek felülettel rendelkeznek, mint a Goldman típusú lencsék, és lehetővé teszik a szakértő számára, hogy nyomást gyakoroljon a szemészeti csipeszek. Ezenkívül lehetővé teszi az elbírálónak, hogy növelje a látószöget, míg a Goldman lencséje nem teszi lehetővé a nagyítást a lencse mérete miatt.

Gonioszkópok típusai A gonoszkópokat az általuk használt lencsék típusa alapján lehet megkülönböztetni. A leggyakrabban használt lencsék goniolinok mindössze három: közvetlen Keppe goniolins, Goldman közvetett goniolins és Zeiss közvetett goniolins. Goniolins köpeny Ez egy domború, egyenes vonalú diagnosztikai goniolin, több méretben. Könnyen kezelhető, és panorámás kilátást nyújt a sarkon, ami különösen akkor hasznos, ha a sarok egyik részét egyidejűleg hasonlítják össze a másikkal.

Ezenkívül, amikor a beteg lefekszik, az elülső kamra kissé elmélyülhet, és a szöget könnyebben lehet megjeleníteni.

Semmelweis Egészségügyi Kft.

Ha ezeket a goniolineket kézi mikroszkóppal kombinálva használja, nagyobb rugalmasságot biztosít, lehetővé téve a szögletes szerkezetek különféle finomságainak részletes vizsgálatát a közvetlen és a hátsó megvilágításban egyaránt. Nem használható hasított lámpával, ezért nem nyújt ugyanolyan tisztaságot, megvilágítást és változó teljesítményt, mint egy hasított lámpával ellátott goniolinek. Goniolins Goldman Ez egy közvetett goniolin, amelynek érintkezési felülete körülbelül 12 mm.

A tükör gonioszkópiához 62 ° -os szöget zár be. Viszonylag könnyű megtanulni, és kiváló áttekintést nyújt a szögről. Stabilizálja a szemgolyó alakját, ezért alkalmas argon lézer szemészeti csipeszek.

Mivel a lencse kontaktfelületének görbülete meredekebb, mint a szaruhártya, a szaruhártya és a goniolinok közötti rés áthidalásához viszkózus kötőanyagra van szükség, amely ugyanolyan törésmutatóval rendelkezik, mint a szaruhártya. A kötőanyag felhordása után a beteg látása romlik, és a felületi vizsgálat károsodik. Ezért a gonioszkópia előtt a perimetriát, oftalmoszkópiát vagy a lemezek fényképezését kell elvégezni. Goniolins zeys Ez egy közvetett négy tükrös goniolin, amely a fogantyúra van felszerelve.

A lencse kontaktfelületének átmérője 9 mm és laposabb görbületű, mint a szaruhártya, így kiküszöbölhető a csatlakozó anyag igénye.

  • 6 myopia vagy hyperopia
  • Anatómiai csipeszek Lágy szövetek rögzítésére szolgál.
  • Állatorvos szemészeti műtét Állatorvosi -szemészet műtéti eljárások Az állatorvosi —szemészet területén belül napjainkban már arra is van lehetőség, hogy a kutya és macska szembetegségeket adott esetekben műtéti úton gyógyítsuk meg.
  • Szemészeti csipesz, 10 cm, egyenes - Termék részletei elabe2001.hu állatorvosi felszerelések
  • A látás helyreállítása Vikulov
  • Csomag Méret: 25cm x 10cm x 5cm 9.
  • Kína Szemészeti Csipeszek Szállítók, Gyár - Nagykereskedelem Olcsó Szemészeti Csipesz - YAFEI

Mind a négy tükröt 64 ° -ra dőljük. A könnyek az emberi látás jelentése kontaktanyagot és lencsés kenőanyagot biztosítanak. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és kényelmesen megvizsgálja a szöget, és ami a legfontosabb, nem zavarja meg a szemgyűrű későbbi vizsgálatát. Négy tükör lehetővé teszi szemészeti csipeszek szög teljes kerületének megjelenítését minimális forgással.

A lencse kényelmesen alkalmazható gonioszkópiához, de mivel nem stabilizálja a szemgolyó alakját, nem használható lézeres trabeculoplasztikához. Gonioscopy technika Közvetett gonioszkópia Mint minden eljárásnál, a betegnek és az alanynak kényelmes helyzetben kell lennie. Ezután csepp helyi érzéstelenítőt alkalmaznak mindkét szem kötőhártyájára.

Goldman lencse használatakor kontaktlengélt helyeznek el a lencse konkáv részébe. Ezután a beteget felkérjük mindkét szem kinyitására és felnézésére. Az orvos kissé leengedheti az alsó szemhéjat, és a lencsét a szem felületére teheti. Ezután a beteget felkérik, hogy nézzen előre. A legtöbb szakértő inkább az alsó sarokból indul, mivel ez általában egy kicsit nyitottabb, és a trabekuláris hálózat pigmentációja kissé észrevehetőbb, ami megkönnyíti a sarokszerkezetek azonosítását.

Az orvos meghatározza az összes szögszerkezetet mind a négy negyedben, majd ugyanazt az eljárást megismétli a második szemmel. Közvetlen gonioscopia Mint fentebb említettük, közvetlen gonioszkópiát végeznek műtéti körülmények között, miközben a beteg érzéstelenítés alatt van. A szemeket sóoldattal mossuk vagy viszkózus géllel kezeljük a jobb tapadás érdekében, szemészeti csipeszek a lencsét felhelyezzük.

Az objektív a kameraszög közvetlen megjelenítését biztosítja azaz a kameraszögből közvetlenül visszaverődő fény láthatóvá válik függőleges helyzetben. Ez fontos a goniotomia vagy más szög alapú műveletek elvégzéséhez. Az eredmények titkosítása A gonioszkópia legfontosabb része az anatómiai tereptárgyak azonosítása és állapotuk felmérése.

Szemészeti csipeszek

Általában a szakember figyelmet szemészeti csipeszek az olyan anatómiai képződményekre, mint a Schwalbe vonal, a trabekuláris hálózat, a Schlemmi-csatorna, a ciliáris izmok, valamint az írisz. A Schwalbe vonal a kollagénszövet tömörítése és fontos iránymutatás, mivel általában az erek nem keresztezik azt. A kiemelkedő Schwalbe-vonalat posterior embriotoxonnak hívják, és normál emberekben megtalálható.

Az írisz trabekuláris hálózatának szemészeti csipeszek szintén nagyon fontos, mivel annak pigmentációjának foka személyenként és kvadránsonként is változhat. Ennek megfelelően a pigmentáció szintjét szükségszerűen bele kell foglalni az adatok értékelésébe.

A vizes víz a trakékuláris hálózaton való áthaladás után a Schlemmi csatornába áramlik. Ez csak akkor látható, ha vér van a csatornában.

Ez a szerkezet nagy jelentőséggel bír az intraokuláris nyomás változásával járó állapotok diagnosztizálásában. A ciliáris test elülső csíka a szemben mélyebb szögekkel látható.

Ez egy hosszirányban elhelyezkedő izomrostok gyűjteménye. Ez a szupraoroidális kiáramlás helye, valamint egy útmutatás a műtéti eljárásokhoz. A perifériás írisz konfigurációja is fontos a szögszerkezetek tanulmányozása szempontjából, és ezt feltétlenül bele kell foglalni a gonioszkópia adatainak értékelésébe.

Meg kell jegyezni, hogy vannak olyan teljes értékelési rendszerek, amelyekben a vizsgálat során kapott adatokat összehasonlítják a normával, és következtetéseket vonnak le a szem ürítő rendszer állapotáról. Ezeket a gradációs rendszereket úgy állították össze, hogy a szem elülső kamrájának anatómiai struktúráit egységesítsék, és könnyebben diagnosztizálják.

szemészeti csipeszek szülés és gyengénlátás

Lehetséges szövődmények A gonioszkópos vizsgálat során általában nem érzik a fájdalmat, és maga szemészeti csipeszek vizsgálat csak néhány percig tart. Annak ellenére, hogy önmagában általában nem okoz kellemetlenséget, az érzéstelenítő szemcseppek első használata enyhe égési érzést okozhat.

Ahogy a tanulók helyes rövidlátás vagy rövidlátás a vizsgálat során, a beteg a gonioszkópiát követő néhány órán belül homályos látást tapasztalhat. Fontos, hogy a beteg ne kerüljön a szembe a vizsgálatot követő 30 percben, vagy amíg a gyógyszer hatása el nem tűnik. Ekkor nem szabad kontaktlencséket viselni.

A gonioszkópiával kapcsolatos kis kockázatok magukban foglalják az allergiás reakciót a szemcseppek altatásával, valamint a szemfertőzést. Az első szürkehályog-extrakciós eszközt szemészeti csipeszek javasolta J. Ezt szemészeti csipeszek a szemgolyó műtétét az általános műtétből kölcsönzötték.

Különleges O. Létrehozása és fejlesztése a szemészet fejlődésével párhuzamosan zajlott lásdés a legnagyobb hazai és külföldi szemorvosokhoz kapcsolódik.

Szemészeti műszerek

Tehát, Grefe A. Számos szerszámot Eger F. JaegerWecker L. AxenfeldElyinig A. Agababov, L. Bellarminov, M. Voinov, S. Golovin, V. Filatov szemészeti csipeszek mások; ben A. Martsinovsky a méhnyak trepanálására szánt trepanot készített; ban Polyak B. A as évek közepén. Krasnov nagy szerepet játszott. A szemészeti mikrosebészeti műszerekre számos követelmény vonatkozik, amelyek a mikrosebészeti műtétek jellemzőivel kapcsolatosak lásd: Mikrosebészetkülönös tekintettel méretükre, a munkadarab méretére, alakjára, anyagaira, amelyekből készülnek, bevonására stb.

A szerszámok rozsdamentes acélból vagy titánötvözetekből készülnek, vágó részük szénacélból készül, amely megkeményíthető és nagy keménységű. A szerszámok egyes munkadarabjai gyémántpermetezéssel vannak ellátva, ami növeli keménységüket és meghosszabbítja a szerszám élettartamát.

Küldd el egy barátodnak!

A Szovjetunióban, St. Nek-ry O. Az alkalmazás természete szerint az eszközöket úgy fejlesztették ki, hogy meghosszabbítsák a hasi repedést és a sebeket, és tartsák nyitva a szemhéjakat; rögzítő; vágás és varrás; kiegészítő, speciális műveletekhez és manipulációkhoz.

Műszerek a csípő-hasadék és a sebek kiterjesztésére - szemhéjak, szemhéjak, övvisszahúzók, horgok; a leggyakoribb szemészeti csipeszek Demarr szemhéjakon széles, horogszerűen ívelt lemezekkel, nyereg alakú mélyedéssel 1. A szemészeti csipeszek a mozgó tükörrel ellátott szemhéjak és a plexi üvegből készült munkadarabokkal szemészeti csipeszek szemhéjak, amelyek egy fényvezetőhöz vannak csatlakoztatva, amely lehetővé teszi a műtéti seb helyi megvilágítását.

A szemhéjakat mind a szemhéj emelésére, mind az úgynevezett szemhéjukra használják. A szemgömb műtétei során különféle szemhéj-kibővítőket blefrosztátokat használnak a palpabilis hasadék kiterjesztésére és a szemhéjak tartására. Az állvány alakú szemhéjhosszabbító, az orr és a templom hátulján nyugszik, az orr hátulján eltávolítható támasztékkal rendelkezik, ami univerzálissá teszi a jobb és a bal szem számára 2.

Kicsi palpebrális repedéssel, szemészeti csipeszek úgynevezett. Használnak spirális vektor-expandereket 3.

Gyermekszemészet - Saint James Szemészeti Központ

A szemgolyó rögzítéséhez műtét során a szaruhártya átültetése útján stb. A paracentezis szemészeti rögzítővel történő műtét közben A bőrsebek széleinek hígításához az övvisszahúzókat alkalmazzák: Müller A seb éleit négyágú éles kampókkal tartják, tompa és íriszhez tartozó éles horgokat használnak az írisz megfogásához és eltávolításához 7. A szaruhártyához, a szemizmokhoz való horgok, rövidlátás és a társadalom szemizmokhoz zárt horoggal is szolgálnak, stb.

A rögzítő eszközöket szorítók szemészeti csipeszek csipeszek képviselik. A vérzés leállításához használjon közvetlen tapadóbilincset A plasztikai sebészetben csipesszel rögzítse a szem felső végbélizmait A mágneses idegen testekkel végzett szemészeti csipeszek nem mágneses csipesz készül; a szemhéjon végzett műveletekhez a trachoma szemcsék extrudálásakor - Bellarminov repedt fogókkal A szemhéjon végzett műveletekhez demarr csipeszek használják a chalazion eltávolítását Más szemcsipeszt is használnak lásd.

A szemészeti mikrosebészeti csipeszek munka részének nagysága jelentősen megváltozik. A többcélú szemészeti mikrosebészeti csipeszek hegyes mikrosebészeti csipeszek Az intraokuláris idegen testek eltávolításához használjon csipesszel, normál végű A szaruhártya transzplantációjához - egyenes és hajlított stb. A vágó- és a szúrószerszámok különféle kések, szikék, olló, tűk, trepanok, vésők, hurkok, kanalak, kuretták, harapások stb.

A közepes és a kis hasi szikéket használják a bőrmetszéshez, amelynek fogantyúi gyakran titánötvözetekből készülnek. A szemgolyó szemészeti csipeszek szürkehályogú lineáris lineáris kicsi, közepes és nagy késeket, valamint Jaeger lándzsa alakú késeket használnak - egyenesek és ívelt, kissé ívelt, kicsi és nagy, stb.

Lásd Sebészeti kés. Mikro-sebészeti vágószerszámként borotvapengéket vagy azok daraboit, valamint Castroviejo pengetartót használnak - egyenes A pengetartó szemészeti csipeszek hullámos vagy matt.

A mikrosebészeti beavatkozáshoz késeket használnak - szemészeti szem 45szemészeti mikro-sebészeti 46gyémánt bevonattal.

szemészeti csipeszek mikor szűnt meg a myopia

A refrakciós keratosebészet során sarló alakú, Sato szerinti mikrosebészeti kést használnak A szaruhártya rétegezését réteges keratoplasztikával Puchkovsky késekkel végezzük A hátsó synechia boncolására Axenfeld szerint a bal és a jobb kék-chiotómát használjuk A szubluxált vagy elmozdult lencsék kiválasztását a Weber szerinti lencsehurkok és kereszthurok segítségével végezzük A szemgolyó eltávolításakor széles szemű kanállal távolítják el a szemgolyó tartalmát a Bunge mentén A Chalaziont éles szemkanállal távolítják el - nagy Szemészeti sebészetben 3 méretű kanál-karbamidot is alkalmaznak.

A vágószerszámok nagy és változatos csoportja a szemészeti és a mikroftalmiás sebészeti olló.

A szem gonioszkópiája

A kötőhártya-bemetszéseket függőlegesen hajlított hegyes és tompa végű szem ollóval végezzük, szaruhártya bemetszéseket a szaruhártya függőlegesen ívelt tompa hegyes ollóival végezzük. Az üveges ollónak hosszúkás keskeny pengéje van, függőlegesen enyhén ívelt A szem enulizálására szolgáló ollóban Szemészeti sebészetben ollókat is használnak az írisz elülső synechia, a szemészeti csipeszek ollóinak stb.

Boncolására lásd Sebészeti olló. A mikrosebészeti ollók tartalmaznak a szaruhártya bal és jobb oldali ollóit A glaukómaellenes műtétek során a szinuszmatómiához mikrokirurgikus ollókat használnak; különböznek a daraboló rész kicsi méretétől és az éles végektől.