Szemész vitaminok


szemész vitaminok

Szemész vitaminok, zuii. Számos kutatás és szemészeti tanulmány eredményeképpen megállapítható, hogy az alacsony D-vitamin szint esetében : -szerepet játszik a -száraz szemüség, csökkent könnytermelés, illetve a szemfelszíni gyulladás kiváltásában.

szemész vitaminok

A felsoroltak miatt- szemészeti szempontból is- fontos a D-vitamin szintjének normalizálása megfelelő életmóddal napozás, D-vitaminban gazdag ételek fogyasztásailletve szükség szerint D-vitamin pótlása. Ez utóbbi azonban csakis orvosi felügyelet mellett történhet, ugyanis a D-vitamin pótlása egyénfüggő feladat, figyelembe kell venni a páciens általános állapotát, nemét, korát, társult betegségeit is.

szemész vitaminok

Fontos tudni, hogy a lehetséges túladagolás is veszélyeket rejt!. Szemész vitaminok vitaminok túladagolás főbb tünetei: gyomorpanaszok, hányás, hányinger, hasmenés, gyengeség, súlyosabb esetben törékennyé válnak a csontok, megemelkedik a vér kalciumszintje hiperkalcémiavalamint a lágyszövetek elmeszesedése és vesekőképződés veszélye állhat fenn.

szemész vitaminok

Az étrendet illetően, javasolt a tojás tojássárgahal főleg lazackagyló, gomba, máj főleg sertés vagy marha. Lehet, hogy érdekel.