Szemész szótár


Idősebb korban csökken a lencse rugalmassága, ezért a közeli tárgyakat egyre homályosabban kezdjük látni, emiatt 40 év felett szükségessé válik az olvasó-szemüveg használata. Ezt a jelenséget öregszeműségnek presbyopia hívjuk, mely végül mindenkit utolér: a rövidlátót a távollátót, a szűrkehályogban szenvedőt, illetve azokat is akiknek látása életük során tökéletes volt.

milyen zöldségfélék gyümölcsével javíthatja a látást

Jó hír, hogy az öregszeműség is megszüntethető. További információ a Szemüveg nélküli élet menüpontban.

vitaminok cseppekben a látás javítása érdekében

Szürkehályog műtét A szürkehályog a szemlencse elszürkülését jelenti, csak műtéttel gyógyítható. Szemész szótár szürkehályog lehet az oka annak, hogy a korábban éles képet homályosnak, az élénk színeket fakónak látja.

szemészeti könyvek - letöltés

A látás sötétben nehezebbé válik. A betegség miatt a korábban olvasáshoz vagy egyéb tevékenységekhez használt olvasó-szemüveg vagy bifokális szemüveg hasznavehetetlenné válik.

látás myopia hyperopia

Sajnos a szürkehályog kialakulását megelőzni nem lehet, ám az elszürkült szemlencse eltávolításával és egy mesterséges műlencse beültetésével visszaállítható a látása, és szemész szótár. További információ a Szürkehályog műtét menüpontban. Szemészeti magánrendelés:.

a jobb látás helyreállítása