Érzékszervi látás, DR. KLUG NÁNDOR: AZ ÉRZÉKSZERVEK ÉLETTANA


gyakorolja a nyak látását

Miért annyira fontos a jó látás? Ha az egyik érzékszervünk nem működik megfelelően, akkor a többi érzékszervnek kell átvennie a munkát.

  • DR. KLUG NÁNDOR: AZ ÉRZÉKSZERVEK ÉLETTANA
  • Érzékszervi fogyatékosság – Wikipédia
  • Megerőlteted a szemed

A szemnek fontos szerepe van ebben. Érzékszerveink által teremtünk kapcsolatot a környezetünkkel.

Fájdalom a szemben, szemmozgással

Az emberi agy kapcsolja értelmes egésszé a látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás idegsejtjeinek érzékszervi látás tűzijátékát. Addig azonban nem gondolunk az érzékszerveinkre, amíg az egyik meg nem szűnik működni.

rövidlátás szemműtét videó

Öt érzékszervünk van: a szem a látás, a nyelv az ízlelés, az orr a szaglás, a fül a hallás, a bőr pedig a tapintás érzékszerve.

Ezek közül messze a legfontosabb a szemünk. Az összes benyomás 80 százalékát ezzel az emberi kamerával érzékeljük.

nézet latin nyelven

És ha egy másik érzékszervünk, például az ízlelés vagy a szaglás nem működik, akkor a szemünk véd meg legjobban a veszélyektől. Példa: megfázás A megfázást okozó vírusok évente átlagosan háromszor vagy négyszer jelennek meg. Amikor megfázunk, szörnyen fáradtnak érezzük magunkat és romlik a szagló és ízlelő érzékünk.

Emiatt hirtelen nem tudjuk érzékelni a romlott étel szagát. A szaglás genetikailag előre meghatározott érzékszervi látás. Alapvető volt a túléléshez, mivel csak szaglás által tudtuk megkülönböztetni, hogy mi ehető és mi nem. Ha a szaglóérzékünk nem működik, a szemnek kell helyettesítenie azt a penész vagy más nyomok megkeresésével, valamint a lejárati idő a látászavarok listája.