Goltis látás


Az úszó homályok és foltok a szem előtt vajon a szembetegségek a jelei?

goltis látás a rövidlátás esetén lehetséges-e birkózni?

Previous Next A szem belsejét átlátszó, folyadékszerű, híg anyag tölti ki, melyet üvegtestnek nevezünk latinul corpus vitrei. Az üvegtest feladata, hogy biztosítsa a szemgolyó alakját, szilárd támaszt nyújtson a szem belső rétegeinek, valamint hogy a hátsó szemzug ereiből az elülső részekhez juttassa az oxigént.

goltis látás a látásromlás mértéke az

Fiatal személyeknél az üvegtest teljesen átlátszó. Ezek különböző alakú elmosódások, homályok mozgó pontok, vonalkák, stb.

goltis látás új gyógyszerek a látáshoz

Ezeket a homályokat nem kell kezelni, goltis látás jelentenek veszélyt a látásra és idővel az agyunk hozzászokik az állandó jelenlétükhöz a látótérben és elkezdi figyelmen kívül hagyni őket. Viszont az üvegtesti homály olyan komoly szembetegségek előjele is lehet, mint a gyulladás, a szemgolyóról leváló réteg vagy retinaleválás ezt a látást veszélyeztető goltis látás gyakran villámszerű villanások előzik meg, vagy finom füstszerű illetve szétszórt pontszerű elváltozások a látótérben, melyek figzelmeztető előjelek.

Az üvegtesti homály még a szembelső bevérzését és sérülését is jelentheti, az erek betegsége is okozhatja, de akár más szervek goltis látás következményeként is jelentkezhet, mint például a cukorbetegség és a kezeletlen magas vérnyomás, a vér rendellenességei, normális vér molekulák patológiás lerakódása vagy felhalmozódása 2.

Goltis látás mozdulatlan vagy lebegő alakokat lát, tanácsos szemész szakorvoshoz fordulni, aki részletes kivizsgálást rossz látással romlik végezni kitágított pupilla mellett, és ha szükséges, még ultrahangos vizsgálatot is végezhet valamint egyéb vizsgálatokat és analíziseket.

goltis látás gyenge látás 56 évesen