Cápa látás


Gondolataink Hogyan lát a cápa?

recept látás calamus körömvirág

A Queenslandi Egyetem kutatója, Lenore Litherland, valamint kollegái a cápák látásának alkalmazkodóképességét vizsgálják. A cápákról korábban azt hitték, hogy igen gyengén látnak, ám vizuális képességeikről valójában igen keveset tudtak. Litherland elmondta, megpróbálta kideríteni, milyen szerepet játszik a cápák viselkedésében a látás.

Az olvasás befolyásolja a látást?

A kutató Virginia homályos part menti vizeiben, és Hawaii cápa látás menti szirtjeinek tiszta vizében figyelte meg és tesztelte a barnacápák látását. Emellett megvizsgálta a szemek anatómiai jellegzetességeit és elektroretinogrammal rögzítette a szemek alkalmazkodását különböző fényviszonyok között.

milyen ételeket fogyasszon látássérüléssel

Az előzetes eredmények azt sugallják, hogy a cápák szemei a fény igen széles skáláján képesek alkalmazkodni, mely képesség lehetővé teszi, hogy a szemek különböző élőhelyeken is hatékonyan működjenek. A kutató azért a barnacápákat cápa látás, mivel az állatok kezelhetőek cápa látás számtalan élőhelyen megtalálhatóak, mely lehetővé teszi a vizuális képességek összehasonlítását.

Litherhand vizsgálata lehetővé tette, hogy annak keretében merüljön atlanti barnacápákkal, fiatal tigriscápákkal Hawaii mély vizeikben.

hyperopia az egyik szemben asztigmatizmus

A kutató szerint tanulmány betekintést enged majd a zsákmány észlelésének és levadászásának folyamatába, valamint az élőhelyek kihasználásának módjába, mely információk igen fontosak a faj védelmében. A kutató eredményeit szeptemberben teszi majd közzé, közölte a hirado.

Kapcsolódó cikkeink.

mit jelent, ha a látás 0 06